Gyömrő Rákóczi

Tanösvény

A Tőzeges tanösvényről

 

Örökös ökoiskolaként felvállaltuk, hogy példát mutatunk a fenntarthatóságra.
Ezért hoztunk létre tanösvényt, melyet a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület „Otthon az erdőben” című pályázatának keretein belül valósítottunk meg.

Az iskolánk szomszédságában található Tőzeges-tó kitűnő helyszíne a környezeti nevelésnek. Szívesen tartottunk eddig is itt terepi tanórát. A tanösvény megvalósításával azonban nem csak iskolánk, hanem városunk és tágabb környezetünk is megismerkedhet a tó növény- és állatvilágának egy részével.

A fajokat gyömrői gyerekek ábrázolták, a gyönyörű fotókat pedig egy gyömrői fotós, Lintz Gyula készítette. A tanösvény logót egy házi logóversenyünk nyerteseinek, Radvánszki Máté 4. és Szántay Bernát 7. osztályos tanulónknak köszönhetjük.
A táblák információs anyagának egy részét öko klubos diákjainktól kaptuk, de segítségünkre volt Benei Béla erdész, Kiss Nóri biológus és Németh András természetvédelmi szakemberünk is.

A táblákon található QR-kódok használatával (okos telefon alkalmazás) további érdekességeket lehet megtudni. A madárhangok meghallgatásával könnyebben felismerhetők a fajok. A fák leveleit, terméseit pontosabban be lehet azonosítani a feltöltött képek összehasonlításával, de az interaktív feladatok (szókereső, puzzle, keresztrejtvény) is a játékos tanulásban segítenek.

Segítségünkre voltak: Gyömrő Város Önkormányzata, Gyömrői Horgász Egyesület, Gyömrői Fekete István Általános Iskola, Weöres Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, és mindazok, akik Jótékonysági bálunkat támogatták,
iskolánk szülői munkaközössége, tanulói; szakértőink: Benei Béla erdész, Kiss Nóra biológus, Németh András, a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerület vezetője, Kertész László Attila grafikus és Debreczeni Péter fafaragó.

Kellemes kikapcsolódást kíván minden látogatónknak a Gyömrői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola öko klubos diák csapata és ökoiskolai munkacsoportja nevében

 Pamlényi Csilla
 intézményvezető

 

QR kód lista

 Ajánlott böngésző: Firefox, Chrome.
A felugró ablaknál kattintson a nemre.
A 8A tábla youtube linkjét a következőképp nyissa meg:
kattintson jobb egérgombbal a linkre
és link megnyitása új lapon opciót válassza ki.

 

1A tábla

1B tábla

2A tábla

2B tábla

3A tábla

3B tábla

4A tábla

4B tábla

5A tábla

5B tábla

6A tábla

6B tábla

7A tábla

7B tábla

8A tábla

8B tábla

Logók
🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Copyright © Gyömrői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
error: Content is protected !!