Gyömrő Rákóczi

Iskolák és óvodák bezárása

Tájékoztatjuk a Tisztelt Szülőket, hogy a Magyarország Kormánya által tegnap bejelentett nevelési/oktatási intézmények III. 8-i zárása, az ezzel járó szervezési feladatok volumene, az adategyeztetés és lebonyolítás időigényessége miatt a közétkeztetést III. 10-től, vagyis jövő hét szerdától áll módunkban biztosítani a következők szerint:

Pillanatnyilag a Monori Tankerületi Központ és a 17/2021. (III.5.) EMMI határozat ismeretében az 556/2020 (XII.4.) Korm.rendelet 4 pontja alapján  a “2020 márciusában bevezetett digitális munkarendben alkalmazott gyakorlatnak megfelelően” intézkedünk, vagyis az ingyenes és kedvezményes étkeztetésben résztvevő gyermekek számára készítjük elő az ellátást:

556/2020 (XII.4.) Korm.rendelet 4.:

4. A bölcsődében ellátott, valamint a köznevelési és szakképző intézményekben jogviszonnyal rendelkező gyermekek részére intézményi gyermekétkeztetés biztosítása a zárvatartás és a digitális oktatás időszakában

19§ (1) A települési önkormányzatoknak, illetve a köznevelési és szakképző intézmények nem állami fenntartóinak aszülő, más törvényes képviselő kérelmére– elvitel vagy kiszállítás formájában – a Gyvt. 21/A. és 21/B. §-a szerinti, kiemelten az ingyenes és kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést kell biztosítaniuk a bölcsődéket, a köznevelési és szakképző intézményeket érintően elrendelt zárvatartás, digitális oktatás esetén. 

(2) számára az ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést igényli, akkor az ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést a gyermek lakóhelye szerinti települési önkormányzat biztosítja, a nem ingyenes vagy kedvezményes intézményi gyermekétkeztetést biztosíthatja.”  

A részletekről a jövő hét elején tudunk tájékoztatást adni, kérjük, figyeljék az önkormányzati felületeket és a nevelési/oktatási intézmények platformjait.

Ez a rendkívüli helyzet számunkra is számos nyitott kérdést és koordinációs nehézséget jelent, ennek ellenére igyekszünk minél hamarabb megszervezni az ellátást (jelen állás szerint) a kedvezményezett gyermekek számára. Természetesen amennyiben Magyarország Kormánya a kiadott rendeletében másképp rendelkezik, úgy annak megfelelően fogjuk az ellátást biztosítani.

Köszönjük a megértésüket és a türelmüket!

Tisztelettel:

Gyömrő Város Önkormányzata

Logók
🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Copyright © Gyömrői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
error: Content is protected !!