Gyömrő Rákóczi

Tájékoztató a beiratkozással kapcsolatban

Tisztelt Szülő/ törvényes Gondviselő!

Tájékoztatjuk, hogy a kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermekét.

Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezésének elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílik meg az informatikai lehetőség az Ön részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap

Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig van nyitva. Amennyiben módosítani kíván a már elektronikusan beküldött adatokon, akkor ezt úgy teheti meg, hogy jelzi a iskola@rakoczisuligyomro.hu e-mail címen az adott intézmény részére visszavonási vagy adatmódosítási szándékát. Az adatok módosítását az intézmény a KRÉTA felületén a kérés alapján elvégzi. Amennyiben a szülő visszavonja gyermeke jelentkezését, ennek következményeként a „BÁI” felületen az iskola a benyújtott jelentkezésre a szülő kérése alapján elutasító határozatot hoz, és az intézmény saját rendszerében a gyermek adatait a „Beiratkozás visszavonva” státuszba állítja. Ezen műveletek elvégzését követően Ön ismét be tudja nyújtani gyermeke jelentkezését egy másik iskolába. Iskolánk honlapján a beiratkozás menüpont alatt videós segítséget is tanál a felület használatával kapcsolatban.

Amennyiben Ön nem a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti körzetes iskolába íratná be gyermekét, akkor is meg kell adnia a kötelező felvételt biztosító általános iskola nevét és címét is a jelentkezése során.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg.

Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerül sor.

A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben, a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon, személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett.

Ez a következőképpen alakul iskolánkban:

Amennyiben az elektronikus úton történő beiratkozás az Ön számára semmiképpen nem megoldható, intézményünk lehetőséget biztosít kizárólag az előzetesen telefonon vagy emailben egyeztetett időpontban történő személyes ügyintézésre is.

A személyesen történő beiratkozás helyszíne: Gyömrő, Bajcsy-Zs. út 79-81.

Személyesen történő beiratkozás ideje:    

2021. április 15. 8:00-12:00 között

2021. április 16. 8:00-12:00 között

 Időpontegyeztetés 2021. április 12-től 14-ig,  08:30-tól 12:30-ig 0629/330-039-es telefonszámon, valamint a titkarsag@rakoczisuligyomro.hu címen lehetséges.

Személyes megjelenés esetén kérjük bemutatni, illetve átadni az intézményi ügyintézőnek az alábbi dokumentumokat:

  • A gyermek személyazonosságát igazoló hatósági igazolvány vagy születési anyakönyvi kivonat
  • A gyermek nevére kiállított TAJ kártya
  • A gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló érványes hatósági igazolvány
  • Nyilatkozat az életvitelszerű ott lakásról
  • Nyilatkozat a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására vonatkozóan
  • Lehetőség szerint a kitöltött NEK-adatlapot
  • A gyermek sajátos nevelési igényét/beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézségét megállapító érvényes szakértői véleményt (amennyiben van)

Az életvitelszerű ott lakásra, a közös szülői felügyeleti jog gyakorlására és az etika/hit- és erkölcstan oktatásra vonatkozó nyilatkozatok formanyomtatványait az intézmény biztosítja, de honlapunkról (http://www.rakoczisuligyomro.hu/index.php/beiratkozas) is letölthetők.

A fentiek után, akár online, akár személyesen történt a jelentkezése az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek  a gyermekek felvételéről és ezután küldik el tájékoztatásukat Önnek.

A beiratkozási eljárás során vagy annak lezárása után legkésőbb két héten belül Önnek nyilatkoznia kell arról, hogy gyermeke számára hit- és erkölcstan vagy etika oktatást választja.   

A hit- és erkölcstan tantárgy választása esetén meg kell jelölnie, hogy melyik egyház hit- és erkölcstan tanításának megszervezését kéri majd gyermeke számára. Az iskola a hit- és     erkölcstan oktatással kapcsolatos, az egyházaktól kapott információkat feltüntette a honlapján (http://www.rakoczisuligyomro.hu/index.php/beiratkozas)

A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok, adatok megadása kapcsán Ön segítséget kérhet gyermeke óvodájától – óvoda OM azonosítja, gyermekük oktatási azonosítója tekintetében. Természetesen iskolánk fenntartója, a Monori Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a jozsef.villand@kk.gov.hu e-mail címen, illetve a 29/795-218-as telefonszámon a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy a személyes beiratkozás rendjére vonatkozó  kérdések esetén.

További kérdés esetén munkanapokon 09:00-15:00 óra között hívjon minket bizalommal az alábbi telefonszámokon:

Béki Viktória (intézményvezető):  0630/792-9096                      

Lóki-Takács Brigitta (intézményvezető-helyettes): 0630/792-9075       

vagy írjon e-mailt az  iskola@rakoczisuligyomro.hu címre                    

Logók
🡅 Vissza az oldal tetejére 🡅

Copyright © Gyömrői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola
error: Content is protected !!